Culori la moda in toamna-iarna

Pentru aceasta iarna, Pantone a prezentat un raport al culorilor la moda, unul cu nuantele pe care le-am vazut pe podiumul din New York si o alta paleta cu acele nuante la moda prezentate in Londra.

Am inceput sezonul de toamna-iarna pregatindu-va un mic ghid de culoare, astfel incat sa puteti vedea diferite combinatii si amestecuri de culori. In scopul de a va ajuta atunci cand vine vorba de cumparaturi, sunteti incurajati sa lasati tonurile obisnuite si sa indrazniti cu ultimele tendinte ale sezonului.

Pentru sezonul de toamna – iarna cautam culori care ne dau caldura si confort, cum ar fi tonurile gri, maro, bronz si negru, insotite de tesaturi calde si placute, cum ar fi lana, blanuri, casmir.

Dupa cum se poate observa, in paleta de culori Panteone, culorile pamantului predomina, acestea fiind culorile tipice ale toamnei. Nuante legate de natura. Cu toate acestea paleta de pe pasarelele din Londra, contine culori mai indraznete, fiind unele culori proprii ale iernii.

Culori la moda in toamna-iarna

Aceste culori vor fi cele mai cautate pe parcursul sezonului, este un rezumat a ceea ce am vazut pe piste: New York, Londra, Paris si Milano.

Culori la moda in toamna – iarna

Rosu Grenadine

Rosu este o culoare fabuloasa in sezonul de toamna-iarna, dovedit de ultimele tendinte de moda prezentate pe cele mai mari podiumuri din lume.

Grenadina va fi tonul asociat cu moda din New York, cu aura puternica, dinamica si evocatoare, oferind incredere si securitate oricarui costum. Tonul sau luminos si viu va lumina si va aduce caldura in cele mai intunecate zile.

Culori la moda in toamna – iarna

Roz – Ballet Slipper

Aceste nuante de trandafiri vor aduce o atingere romantica si feminina oricarui tip de imbracaminte. Desi este din familia de rosu, se evidentiaza prin delicatatea sa, cu incercarea de a ne aminti de stralucirea roz si sanatoasa a obrajilor nostri.

Culori la moda in toamna – iarna

 Visiniu – Tawny Port 19-1725

Daca ati gustat deja vinul Port Tawny, cu siguranta veti fi familiarizati cu tonul foarte special dintre brun si violet. Se remarca in principal pentru adancimea sa, ceea ce ii confera sofisticare, eleganta si bun gust.

Culori la moda in toamna – iarna

Crem – Butter 16-1341

Numele acestei culori provine dintr-o bautura calda facuta cu rom si unt, rezultand intr-un maro deschis, cu atingeri de galben. Faptul de a evoca aceasta bautura face ca aceasta culoare sa ne reaminteasca de caldura si confortul ei.

Culori la moda in toamna – iarna

Bleumarin – Navy 19-4029

Navy Peony va fi tonul neutru si sigur al culorilor pentru toamna-iarna. Versatilitatea si soliditatea sa fac acest albastru o culoare perfecta si potrivita pentru orice ocazie si un bun inlocuitor al tipicului negru in aceste sezoane.

Culori la moda in toamna – iarna

 Gri – Neutral Gray 17-4402

La fel ca bleumarin, acest gri va reprezenta o optiune excelenta pentru a realiza o tinuta in tonuri neutre fara a utiliza combinatia alb-negru traditionala. Acesta va fi prezent in special in imprimeurile tartan, una dintre marile tendinte in moda pentru toamna-iarna in acest an.

Culori la moda in toamna – iarna

Verde – Umiditate molid 19-4524

Acest verde inspirat de nuantele padurilor cu frunze in timpul lunilor mai reci va evoca un sentiment de protectie si adapost de vremea cea mai aspra a iernii.

Culori la moda in toamna – iarna

Golden Lime 16-0543

Acest ton de auriu va reprezenta un compromis intre culorile pline de viata si reprezentative ale celor mai fierbinti luni si cele mai intunecate tonuri ale iernii. Va fi o optiune sigura de a aduce culoarea si sobrietatea in orice tinuta intr-un mod racoritor.

Culori la moda in toamna – iarna

Albastru marin – Marina 17-4041

Acesta este un ton foarte special intre albastrul marin si albastru deschis. Acesta este motivul pentru care este definit ca o culoare “rece” – a culorilor de toamna-iarna.

Culori la moda in toamna – iarna

Portocaliu inchis – Autumn Maple 17-1145

Intre culoarea Tawny si culoarea cartofului, portocaliu inchis reprezinta culoarea reprezentativa a toamnei si cea care va evoca mai multa caldura si confort din paleta de culori pentru toamna-iarna.

Culori la moda in toamna – iarna